Aku Tak Puas Hati Dengan Sepaku!
Article Saya?, Cerita Lain?, Perniagaan Internet June 30th, 2010
Asalamualaikum dan salam sejahtera..
Pada kali ini,dan selepas ini,saya ingin menukarkan kepada perkataan “saya” kepada “aku” amacam?saja nak tukarkan saya kepada aku kerana nampak macam stylo sedikit dan ada kene mengena dengan diriku?hehehe..
Baiklah,berbalik kepada tajuk aku tak puas hati dengan sepaku kerana aku mempunyai sebab-sebab tertentu berkata demikian,sebagai seorang blogger atau Usahawan internet, website merupakan salah satu tempat yang paling penting untuk menjana pendapatan dan aku merasakan pihak sepaku telah membuat aku marah dan hot sekali didalam dunia internet ini,kenapa?
Ini adalah kerana server diorang tidak mempunyai kualiti keselamatan yang tinggi dan perkhidmatan bantuan diorang tidak dilayan,bukan nak marah atau hot,but memang aku merasakan aku dah hot pun..
Untuk pengetahuan korang semua,aku telah membeli nama domain dan hosting didalam sepaku dan telah membuat marketing ke atas site tersebut yang mengunakan wang(mengunakan duit untuk tujuan promosi),tapi server sepaku berada didalam keadaan tidak nomal atau dikatakan down selepas aku membuat marketing keatas site tersebut(siapa tak marah beb).
,dan ianya berlaku berbulan bulan..
Support yang diberikan juga sewaktu itu tidak memuaskan hati aku sebagai seorang usahawan yang memerlukan site tersebut untuk menjana pendapatan kerana mereka tidak melayan kita sebagai pengguna!
,tapi apa ingin aku buat?aku hanya dapat meluahkan pendapat sahaja disite aku yang tidak sebeberapa ini untuk tatapan korang semua!
Jadi pada kali ini,aku ingin sarankan kepada semua,jangan sangka murah itu bagus,pilih server atau company yang berkualiti bila anda serius didalam perniagaan internet,jangan hanya fikir,nak murah dan murah!…
Peh..nak marah ni…
,huhuhuhuhu…
Comments
Leave a Comment









June 30th, 2010 at 1:02 pm
sabar bro..
kasi tukar je kalu hosting camtu
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
June 30th, 2010 at 1:36 pm
hahaha..sudah ditukar,,
[Reply]
June 30th, 2010 at 1:13 pm
Pakailah JomHosting.net… servis tip top!!! Server pun mantap!!!
rohaizad´s last blog ..Apabila blogger mendiamkan diri
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
June 30th, 2010 at 1:35 pm
ada yang eden pakai jad!saja masa tu nak terai sepaku ni…
[Reply]
July 1st, 2010 at 6:15 am
Betul. Tukar sahaja. he2
Kebetulan saya sedang mencari2 penyedia domain & hosting yang terbaik, oleh itu izinkan saya bertanya kepada saudara Yazid, manakah penyedia tempatan yang terbaik?
T/Kasih byk2 kerana perkongsian ini.
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 1st, 2010 at 7:08 am
hadi,buat masa sekarang yang terbaik untuk hosting adalah netkl,jomhosting dan exabytes,,,yang lain masih belum try..but jika ingin membina website..saya sarankan buat nama domain di tempat yang berbeza,,kiranya beli nama domain di name cheap dan kemudian beli hosting di jomhosting..camtu lebih baik!
[Reply]
July 1st, 2010 at 8:24 am
Ok. Terima kasih saudara.
Saya ingin membina blog. Pada permulaan, ia tidak memerlukan ruang yang luas, betul tak? Jadi saya boleh bermula dengan hosting yang kecil dahulu, adakah begitu caranya yang betul?
Mengapakah membeli nama domain di tempat yang berbeza lebih baik?
Selepas itu, adakah perlu memindahkannya ke penyedia hosting itu? @ biarkannya di tempat asal?
Maafkan saya jika terlalu banyak bertanya.
p/s: ingin belajar daripada pengalaman pakar2 blogger
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 1st, 2010 at 9:36 am
Soalan pertama:iya,betul,guna ruang yang tidak begitu luas..dan selepas blog itu berjaya maka pada masa hadapan kita boleh menambahkeluasan tersebut
soalan kedua:kerana,jika kita membeli domain di tempat yang berlainan ,jika hosting itu down atau tidak dapat digunakan lagi,nama domain masih selamat digunakan lagi
soalan ketiga: iya diperlu dipindahkan..jika tidak tahu cara nak buat,contact je pihak hosting,diorang akan membantu
[Reply]
July 1st, 2010 at 2:02 pm
Orait. Terima kasih banyak2 diucapkan.
Semoga maju jaya.
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 2nd, 2010 at 2:54 am
sama-sama bro..
[Reply]
July 7th, 2010 at 6:00 am
Salam sejahtera. maaf jika mengganggu.
Nak tanya 1 soalan berkenaan hosting.. Hmm… addon domains tu apa??
maaf sekali lagi. t/kasih.
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 9th, 2010 at 5:16 pm
adoon domain tu macam nak letak atau buat domain lagi satu la..
[Reply]
July 9th, 2010 at 9:01 am
aku pun sedang mencari tempat terbaik untuk membeli domain dan hosting, sekarang baru paham yg domain dan hosting kena beli di tempat yang berlainan.
Nak tanya sekali lagi, mana tahu pendapat saudara sudah berubah. Dimanakah tempat terbaik nak beli Domain dan dimana nak beli hosting?
Maklumla wordpress ni masih baru bagi aku, harap saudara dapat bantu saya..
Ashraf´s last blog ..Header Cun
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 9th, 2010 at 5:16 pm
beli domain di namecheap.com dan hosting di jomhosting.com
[Reply]
July 11th, 2010 at 3:46 am
try hostgator atau netkl. Ini antara yang best.
mashita´s last blog ..Malignant Mesothelioma
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 11th, 2010 at 12:12 pm
iya..betul tu..
[Reply]
July 25th, 2010 at 1:57 pm
hoho…tanak gne hosting service lg…nk berblogging je pon
…pape pon, bwu bli satu lg domain dri godaddy.com gne promotion coupon…murah beb…bwu USD$ 7 setaon…he…
faris_jayz´s last blog ..Make Money By Testing Websites!!! 
[Reply]
July 27th, 2010 at 4:59 pm
salam..
Amim´s last blog ..Belum Ada Biasiswa Tengok nie 
kebetulan memang saya tengah cari hosting yang baik..
sebelum ni pun mmg guna sepaku..
memang teruk!..
sekarang saya nak try jomhosting.
so, memang saya dah buat researh…
ramai yg berpuas hati dengan jomhosting ni..
harap2 betul la…
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
July 29th, 2010 at 1:09 am
sepaku memang dam..
[Reply]
August 11th, 2010 at 3:11 pm
maaf saya tidak tahu apa yang encik katakan di dalam artikel encik tapi saya berharap encik tabah..
di mana boleh saya dapatkan pengenalan tentang hosting dan domain ni?
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
August 11th, 2010 at 9:51 pm
pengenalan hosting dan domain ini ada didalam buku saya,,,dan ada juga didalam blog ini..sila search untuk keterangan lanjut..
[Reply]
August 19th, 2010 at 2:34 pm
Jid, ko ade buat website x..?ade x kwn2 ko pandai buat website..?aku nk buat website.nak upah org ni..huhu.tolong..
[Reply]
Yazid Yahaya Reply:
August 19th, 2010 at 3:16 pm
ye..aku akan tolong..
[Reply]